Zaden der hoop 3, Owan Drake

38072265_486103425150996_7026490784572506112_n

Hier zie je het derde deel van de super gave, maar keiharde boekenreeks de Zaden der Hoop van Owan Drake (=alter ego). De voorgaande boeken zijn: de val van Hymir (1), de opkomst van een opstand (tussenboek 1.5) en Draak des Vuurs (2). Inmiddels is ook een side story geschreven. Deze gaat over een van de legendarische karakters binnen deze serie. Genaamd: De terugkeer van Killer Beflapje (3.5)

De boeken vallen binnen het genre Grimdark, fantasy.

Owan Drake heeft zich binnen dit genre bij een bepaald publiek erg geliefd gemaakt. Grimdark fantasy is een nog vrij onbekend sub genre voor liefhebbers van fantasie boeken.

Wat is Grimdark volgens Owan Drake zelf?

Grimdark is gewoon fantasy in een harde fucked up wereld waar bijna alle hoofdpersonen klootzakken zijn, met heel veel personages.

Als ik naar deze beschrijving kijk, kan ik alleen maar zeggen dat Owan Drake zeker hele goede Grimdark fantasy schrijft.

Na het lezen van de eerste boeken was ik erg nieuwsgierig geworden naar het volgende boek. Ik was dus ook erg blij toen ik opnieuw gevraagd werd om als proeflezer deel te nemen. Zodat ik als een van de eerste dit boek kon lezen. Ik was zelfs als ik me goed herinner, de eerst die dit boek heeft mogen lezen.

Ik voel me zeer vereerd Owan.

Inmiddels is Owan bezig om zijn boeken in de bibliotheek te krijgen, dit vraagt een goede Biblion recensie. Ik hoop oprecht dat dit gaat lukken, omdat er zeker een publiek is voor dit genre. Daarnaast is het een droom dat zijn boeken vertaald gaan worden. Zodat hij een breder publiek krijgt, ook in het buitenland. En ik denk zomaar, dat dit wel eens zou kunnen lukken.

Waar gaat het boek over?

We blijven natuurlijk hangen in het zelfde meedogenloze avontuur, vol met zieke personages, martelingen en lugubere avonturen. Hierin staan Benedictus, Xavier, Mar, Yolanda en onder andere Wilder centraal.

Ooit is de Zaden der Hoop bedacht als een enkel boek. Dit boek zou echter zo dik worden dat er besloten is hier verschillende delen van te maken. Je moet absoluut bij het eerste deel beginnen met lezen, anders begrijp je de vervolg delen niet.

Aan het einde van elk boek schrijft Owan een meedogenloze cliffhanger, zodat je boos je boek sluit. Want je wilt weten hoe het boek verder gaat. En wel nu!!

Het vorige boek, Draak des Vuurs is extreem gestoord en macaber geëindigd. Een einde waarvan je dacht. Owan Drake, jij bent echt ziek. Dit kan niet heviger. Dit heb ik ook daadwerkelijk tegen hem gezegd. But he did it again!! Dit boek is nog extremer, nog enger, en nachtmerrie makend. Dit boek overtreft alle voorgaande boeken.

Dit boek kruipt in je, en je neemt hem mee. In gedachten blijft hij nog heel, heel lang bij je. Als ik naar bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd kijk en ik zie daar dat stadion, krijg ik spontaan kippenvel. Ik hoop oprecht dat deze mensen kunnen opstaan. Ja toch?? Kinderen in een stadion die zie ik al helemaal niet graag. Ik kan er niet naar kijken. Hoe zou dat nu komen?

Owan Drake schrijft zo levendig, zo echt, dat ik alle lugubere dingen voor me zie als ik het lees. En luguber zijn ze. Zo luguber dat je er misselijk van wordt. Dat beloofd nog wat, want ik heb begrepen dat de boeken nog heviger gaan worden. Ik hoop gewoon dat ik dat aankan. Want deze boeken zijn mensonterend, extreem, en ..ik heb er eigenlijk geen woorden voor om te benoemen wat deze boeken, en voornamelijk dit boek, met je doet.

Om dit te begrijpen moet je gewoon gaan beginnen aan deze sage, en deze boeken. I love them. Maar zoals ik al eerder zei: niet voor tere zieltjes.

In dit boek leef je niet in duisternis, maar kruipt de duisternis in jou.

5*

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s